بهترین نکات آموزشی برنامه نویسی وساخت فروشگاه

شروع برنامه نویسی بصورت اصولی

0 گؤروش
یازار:‌

شروع برنامه نویسی با این مقاله بصورت اصولی انجام بدهید

 

سلام . من این مقاله را براساس تجربیات شخصی خودم در حوزه ی برنامه نویسی نوشتم برای افرادی که میخان شروع برنامه نویسی را بصورت اصولی و منظم پیش ببرند و مشکلی از نظر استارت نداشته باشند.

برای هر کاری شروع خیلی مهم است و اگر شروع یک شروع خوبی باشد مطمئن باشید که ادامه ی مسیر هم لذت بخش و خوب خواهد بود.

اگر میخواهید برنامه نویس شوید حتما نکات این مقاله را با دقت بخوانید و به آنها عمل کنید چون این نکات چکیده ی تجربیات من هست که سالهاست برنامه نویس هستم.

شروع برنامه نویسی

 

 

 

تصور باطل درباره ی شروع برنامه نویسی که اکثرا مردم دارند

 

برای شروع برنامه نویسی بهتر است درباره ی یک تصور باطل درباره ی برنامه نویسی صحبت کنیم که خیلی مهم است و این تصور باطل باعث شده است که بسیاری از افراد بعد از ورود به دنیای برنامه نویسی از آن دلزده شده اند و به زودی آنرا کنار گذاشتن !

تصور بیشتر افرادی که برنامه نویسی علاقه مند هستند یا حتی برنامه نویس حرفه ای هستند این است که برای شروع برنامه نویسی ابتدا باید حوزه ی کاری خود را مشخص کنید ... مثلا میخواهید برنامه نویس اندروید شوید یا برنامه نویس وب یا .... ؟؟؟؟

این یکی از اشتباه ترین تصور هاست چرا که برای شروع برنامه نویسی نباید شما حوزه ی کاری خود را مشخص کنید شما باید یک اصل به اسم برنامه نویسی را با یک زبان اصولی یاد بگیرید و پس از آنکه یک برنامه نویس شدید میتوانید زمینه های مختلف را انتخاب کنید و سپس ابزارها و زبان های برنامه نویسی مورد نیاز برای آن حوزه را یاد بگیرید.

 

آموزش شروع برنامه نویسی بصورت اصولی

 

 

برای شروع برنامه نویسی بهتر است ابتدا مبانی برنامه نویسی را بدون فکر کردن به زبان های برنامه نویسی شروع کنید و سخت کار کنید مباحثی که در زیر لیست کرده ام به شدت مهم است و حتما باید آنها را قبل از اینکه به یک زبان برنامه نویسی خاص مسلط شوید یاد بگیرید :

  • الگوریتم و الگوریتم نویسی

  • فلوچارت

  • توانایی حل مسائل برنامه نویسی

  • سیستم عامل ها و نحوه ی کار کردن آنها

مواردی هم که در زیر لیست کرده ام اختیاری هستند که به قدرت شما در برنامه نویسی کمک بسیار زیادی میکنند و بهتر است یاد بگیرید :

  • طراحی الگوریتم ها

  • ساختمان داده ها

  • مدارات منطقی

  • زبان ماشین و نحوه ی کار کردن آن و ...

پس این تصور باطل را کاملا از ذهن خود بیرون کنید که برای شروع برنامه نویسی باید مشخص کنید در آینده میخواهید چه کاره شوید :)))

 

برای شروع برنامه نویسی چه زبان برنامه نویسی را انتخاب کنم ؟‌

 

اگر این سوال از من پرسیده بشه همیشه پاسخم یک کلمه است : سی پلاس پلاس و تمام !

شاید شما طرفدار زبان پایتون باشید یا زبان سی شارپ و ... و از پاسخ قطعی من ناراحت شوید ولی باور کنید آنهایی که بزرگترین برنامه نویس ها شده اند و بزرگترین کارهای حرفه ای را توانسته اند به انجام برسانند با یکی از زبان های سی یا سی پلاس پلاس شروع کرده اند و در ابتدا بصورت حرفه ای با این زبان ها کار کرده اند.

کشور ایران از این نظر خیلی امیدوار کننده است چون من شنیدم در دانشگاه اولین زبان برای شروع برنامه نویسی زبان سی پلاس پلااس را تدریس میکنند که خیلی عالیه !

در اکثر آموزش های یوتیوب و ... هم اگر نگاه کنید زبان سی پلاس پلاس بعنوان زبان اصلی برای شروع برنامه نویسی در نظر گرفته میشه و من شنیدم در رشته های کامپیوتر در دانشگاه های مطرح جهانی مثل هاروارد و ... اولین زبان سی پلاس پلاس را تدریس میکنند.

بهترین زبان برای شروع برنامه نویسی

 

اولین زبان برای شروع برنامه نویسی

 

دلیل انتخاب من هم اینها بودند که نمیتوانید همه ی این ها را در هیچ زبانی بجز سی یا سی پلاس پلاس پیدا کنید البته قدیم با پاسکال هم شروع میکردند ولی این زبان یک زبان منسوخ شده است :‌

  • درک بهتر اصول برنامه نویسی در c++

  • سینتکس همگانی که در اکثر زبان های برنامه نویسی یکسان است و باعث میشود یادگیری دیگر زبان ها در آینده بسیار راحت تر شود.

  • زبان قدرتمند که اکثر نرم افزارهای قوی با آن نوشته شده است

  • یک زبان کراس پلتفرم که همه جا قابل استفادست

  • و ...

من یکی از دوره هایی که به زبان فارسی تولید شده و شخصا بهش علاقه مند شدم دوره ی آموزش دوازده قدم شروع برنامه نویسی بود که بسیار عالی بود و پیشنهاد میکنم برای شروع برنامه نویسی حتما ببینید.

دوره ی ۱۲ قدم شروع برنامه نویسی هم با زبان سی پلاس پلاس هست البته این دوره فقط زبان رو آموزش نمیدهد توش الگوریتم فلوچارت و مبانی و خیلی چیزهایی که برای شروع برنامه نویسی نیاز هست آموزش داده شده و از نظر کیفیت آموزشی هم بی نظیر هست. این دوره توسط استاد سام نیکزاد آموزش داده میشود که خیلی خوب بود.

از لینک زیر میتوانید این دوره را تهیه کنید : دوره ی آموزش شروع برنامه نویسی با دوره ی ۱۲ قدم

دوره ی آموزش خوب برای شروع برنامه نویسی

 

خب بعد از اینکه زبان برنامه نویسی مناسب برای شروع برنامه نویسی و اموزش مناسب هم معرفی کردم وقت شروع کردن هست اگر به برنامه نویسی علاقه دارید بهتر است نباید دست دست کنید و فقط شروع کنید و در هر موقعیت و زمانی که هستید منتظر یک موقعیت یا زمان جدیدی نباشید ...

 

راز موفقیت در شروع برنامه نویسی چیست

 

بهتر است در نظر داشته باشید که یادگیری برنامه نویسی فرآیندی زمان بر هست و بهتر است زمان بگذارید البته اینطور هم نباشد که این تصور به هدر رفتن زمان شما منجر شود...

مراقب باشید از هیچ طرف پشت بام زمین نخورید اگر احساس کنید زمان باید بزارید تا این فاکتور مهم شما را برنامه نویس کند سخت در اشتباهید و از این طرف اگر فکر کنید یک شبه میتوانید کدنویس فوق العاده ای شوید باز هم سخت در اشتباهید

باید تعادل را حفظ کنید ...

وقتی میشه گفت یک نفر در شش ماه یک برنامه نویس حرفه ای میشود شوخی یا طنز نیست من شخصی را در شرکت خودمان میشناسم که در دو هفته یک زبان کامل را یاد گرفت و هیچ تجربه ای هم از قبل نداشت و در طی یک ماه بعدی هم یک پروژه ی خوبی را پیاده سازی کرد

انسان ها با هم تفاوت دارند و از نظر هوش و ذهن برنامه نویسی نیز یکسان نیستند پس نمیتوان یک تایم مشخصی برای برنامه نویس شدن تعیین کرد.

شروع برنامه نویسی زمانی ادامه دار خواهد بود که شما کاملا به این مسئله عادت کنید که در برنامه نویسی همیشه باید در حال یادگیری مباحث جدیدی باشید تا بتوانید با تغییرات پیشرفت کنید و موفق شوید...

در غیر این صورت بعد از مدتی ممکن است دانش برنامه نویسی شما زنگ بزند و به درد نخورد ...

آردینی اوخو
دوشنبه 24 آبان 1400
بؤلوملر :

چطور شد به برنامه نویسی اندروید علاقه مند شدم ؟

0 گؤروش
یازار:‌

چطور شد به برنامه نویسی اندروید علاقه مند شدم ؟

 

سالهای پیش من برنامه نویس وب بودم و با زبان برنامه نویسی PHP کار میکردم و با فریمورک های لاراول و کدایگنایتر هم چندین پروژه اجرا کرده ام اما بعد از مدتی به دلیل اینکه یک پروژه ی عجیب به من سپرده شد مجبور شدم برنامه نویسی اندروید را شروع کنم.

من هم مثل بسیاری از افراد و حتی شما که قصد دارید برنامه نویسی اندروید را شروع کنید دچار سردرگمی بودم و زیاد جستجو می کردم اما بلاخره توانستم راه و مسیر خودم را پیدا کنم. در ابتدای شروع به برنامه نویسی موبایل بصورت مولتی پلتفرم علاقه مند شدم و دوست داشتم با زبان های جاوااسکریپت و ... که بلد بودم بتوانم اپلیکیشن های اندرویدی تولید کنم ولی در همان ابتدای راه به مشکلات زیادی خوردم که قید برنامه نویسی موبایل بصورت مولتی پلتفرم را در همان ابتدای راه زدم.

آموزش شروع برنامه نویسی اندروید با جاوا

 

 

چطور برنامه نویسی اندروید را شروع کردم

 

از آنجایی که من اصیل بودن رو دوست دارم و همیشه کیفیت را به کمیت ترجیح میدهم مسیرم به سمت برنامه نویسی بصورت اختصاصی یا native کج شد و برنامه نویسی اندروید را بصورت اختصاصی با زبان های رسمی آن که جاوا و کاتلین است انجام دادم.

علاقه مند شدن من از روی نیاز بود ممکن است علاقه مندی شما به حوزه ی برنامه نویسی اندروید از روی علاقه نباشد ولی چیزی که مهم است این است علاقه داشته باشید.

 

مسیری که برای شروع و یادگیری برنامه نویسی اندروید نیاز است

 

برنامه نویسی اندروید فرایندی ساده دارد ولی بسیاری از افراد در ابتدای راه سردرگم میشوند و شاید هم از آن دلزده شوند. من هم بارها چنین شدم ولی پایداری من بود که به من کمک کرد امروز بتوانم یک برنامه نویس اندروید حرفه ای شوم و همه ی درآمد من از راه برنامه نویسی اندروید است ( از درآمد مالی و جایگاهم بسیار راضی ام ) .

آموزش برنامه نویسی اندروید در سال 2022 1401

 

شروع آموزش برنامه نویسی اندروید

 

مسیر اصلی که برای شروع برنامه نویسی اندروید در سال ۲۰۲۱ که الان هستیم با مسیری که زمان های قبلی وجود داشت تفاوت دارد.اگر در اینترنت به دنبال آموزش برنامه نویسی اندروید میگردید حتما به تاریخ آن آموزش دقت کنید چون هر چه قدیمی تر باشد به درد نخور است.

ابتدا باید با مفاهیم و مبانی برنامه نویسی آشنا باشید چون در غیر این صورت پیشرفت خاصی در برنامه نویسی در هیچ حوزه ای برای شما بوجود نخواهد آمد، پس مبانی و اصول در ابتدای تمام حوزه های برنامه نویسی مورد نیاز است.

قدم دوم نصب اندروید استودیو هست. اندروید استودیو یک محیط برنامه نویسی قابل نصب روی کامپیوتر است که به شما اجازه ی برنامه نویسی اندروید را میدهد . این محیط بسیار منعطف و پر از امکانات لازم برای توسعه ی انواع اپلیکیشن های اندرویدی است.

شما میتوانید اندروید استودیو را برای برنامه نویسی اندروید روی سیستم عامل های ویندوز، لینوکس، مک و کروم نصب و اجرا کنید.

پیش نیاز های برنامه نویسی اندروید با اندروید استودیو موارد زیر هست که حتما باید نصب کنید :‌

  • اس دی کی های اندروید

  • جاوا یا JDK

  • امولاتور اندرویدی

مورد اول که SDK های اندرویدی هست یک سری ابزارها هست که باید دانلود کنید و نصب کنید

مورد دوم جاوا هست که حتما باید برای اجرای اندروید استودیو روی سیستم خود نصب کرده باشید.

مورد سوم شبیه ساز سیستم عامل اندروید در کامپیوتر هست که بتوانید اپلیکیشن هایی که مینویسید را روی آن اجرا و تست کنید.

هر سه مورد بالا به راحتی قابل نصب و پیاده سازی هست ولی باید به شیوه ی صحیح نصب و تنظیم کنید.

برای همین من هر دوره ی اموزشی یا هر مطلبی را قرار نمیدهم که گمراه نشوید . بهتر است از یک دوره ی اموزشی کاملی مثل دوره ی آموزش برنامه نویسی اندروید سایت آواسام استفاده کنید.

دوره ی آموزش برنامه نویسی اندروید

 

دوره ی آموزش برنامه نویسی اندروید به زبان فارسی

 

این دوره ی آموزشی به زبان فارسی و با کیفیت بالا تهیه شده است من خودم استفاده کرده ام و به شخصه پیشنهاد میکنم از این دوره استفاده کنید مخصوصا اگر برنامه نویسی اندروید را تازه شروع میکنید.

من دوره های خیلی زیادی در این حوزه به زبان فارسی دیده ام ولی هیچ یک از آن دوره ها به اندازه ی این دوره نظر من را جلب نکرد.

قدم بعدی انتخاب زبان برنامه نویسی برای ساختن اپلیکیشن های اندرویدی است که برای تولید اپ های اندرویدی دو زبان برنامه نویسی بصورت رسمی وجود دارد زبان کاتلین و زبان جاوا

زبان جاوا اولین زبان رسمی برای توسعه ی اپلیکیشن های اندرویدی بود که این زبان از قدرت و توانایی های بالایی برخوردار است اما برخی مشکلاتی که داشت باعث میشد سرعت برنامه نویسی کم شود و کیفیت کار کمی کاهش پیدا کند.

به همین منظور شرکت جت برینز یک شرکت روسی بود که یک زبان برنامه نویسی جدیدی خلق کرد البته باید بدانید که خود محیط اندروید استودیو برپایه ی یک محیطی به اسم Intellij هست که این محیط را هم شرکت جت برینز ساخته. زبانی که جدیدا خلق شد کاتلین نام گرفت که برخی ایرادات جاوا را رفع کرده بود.

از جمله ویژگی های زبان کاتلین سادگی آن و مختصر بودن کدهای نوشته شده است که در زمان و زحمت برنامه نویسان صرفه جویی میکند.

اما هیچ یک از این زبان ها قرار نیست جایگزین دیگری شود و بهتر است ابتدا برنامه نویسی اندروید را با زبان جاوا شروع کنید و سپس با زبان برنامه نویسی کاتلین به پروژه های خود سرعت چندبرابری ببخشید.

 

اولین قدم من برای شروع برنامه نویسی اندروید

 

یاد گرفتن زبان جاوا اولین قدم من برای برنامه نویسی اندروید بود که فکر میکنم بهترین کاری بود که انجام دادم بعدا که به زبان کاتلین سوئیچ کردم تصور میکردم دیگر به جاوا نیازی ندارم ولی اشتباه میکردم جاوا باز هم کاربرد دارد و در کنار کاتلین که صد در صد با آن سازگار است کار میکند.

آموزش برنامه نویسی اندروید

 

شروع برنامه نویسی اندروید با جاوا

 

با جاوا میتوانید برنامه نویسی اندروید را شروع کنید و در محیط Android Studio برای اندروید اپ تولید کنید.

جاوا هیچ محدودیتی ندارد ولی کاتلین کمک کننده هست مخصوصا وقتی کدهای پروژه زیادی میشود.

مثلا فرض کنید شما هم با تلمبه دستی میتوانید لاستیک را باد بزنید هم با تلمبه ی برقی ! هر دو یک کار را انجام میدهد ولی زحمتی که میکشیدو زمانی که صرف میکنید ببینید چقدر تفاوت دارد.

البته مقایسه ی جاوا با کاتلین انقدرها هم بزرگ نیست فقط در حد مثال خواستم روشن کنم که تفاوت کاتلین با جاوا چیست.

جاوا بصورت گسترده ای در بازی سازی ، برنامه نویسی دسکتاپ ، برنامه نویسی موبایل ، برنامه نویسی وب و ... کاربرد دارد این زبان خیلی قدرتمند است و تقریبا در اکثریت فناوری جای دارد. پس این زبان را دست کم نگیرید.

برای شروع برنامه نویسی کاتلین زیاد جالب نیست چون شما موقع کدنویسی با کاتلین برای برنامه نویسی اندروید با کلااس ها و کتابخانه های جاوایی سرو کار خواهید داشت و این خودش نشان میدهد شما باید قبلتر جاوا را کار کرده باشید تا دچار مشکل و سردرگمی نشوید.

 

دومین قدم من برای حرفه ای شدن در برنامه نویسی اندروید

 

بعد از یادگیری زبان برنامه نویسی جاوا من بصورت کامل و صحیح محیط برنامه نویسی اندروید به نام Android Studio و گردل را یاد گرفتم.

دوره ی آموزش برنامه نویسی اندروید

شروع و یادگیری برنامه نویسی اندروید

گردل یک سیستم بیلدینگ جالب هست که در محیط اندروید استودیو جای گرفته است و وظیفه ی آن بیلد کردن یا ساختن اپلیکیشن قابل نصب روی گوشی است که یک فایل APK تحویل میدهد.

شما میتوانید این فایل APK را بصورت تستی روی گوشی اندرویدی خود نصب کنید اما برای انتشار آن در اینترنت یا مارکت های مختلف اندرویدی بهتر است آنرا امضا یا Sign کنید.

 

این مقاله ادامه دارد ...

آردینی اوخو
پنجشنبه 6 آبان 1400
بؤلوملر :